### AGENDA

## IAEA-KINS Workshop on the Emergency Preparedness and Response to Nuclear and Radiological Emergencies

for ANSN, ANNuR, FNRBA Member States

19 - 23 June 2023, Daejeon, Republic of Korea

### Participants should complete e-Learning modules entitled :

- Radiation Basics and Consequences of Exposure to Radiation (https://elearning.iaea.org/m2/course/view.php?id=383 )

- IAEA Safety Standards General Safety Requirements Part 7: Preparedness and Response for a Nuclear or Radiological Emergency (https://elearning.iaea.org/m2/course/view.php?id=1767)

#### 19 June 2023 (Monday) Duration End Time Start Time Subject Presenter/Facilitator Opening Session: TBD, Korea Institute of Nuclear Safety (KINS), Korea 9:30 AM 30 mins 10:00 AM - Opening Remarks Ms Muzna Assia - Introduction of lecturers & participants All lecturers and all participants TBD, KINS (logistics) 10:00 AM 10:10 AM 10 mins Logistics. Objectives and expectations Ms Muzna Assi IAEA IEC (objectives and expectations) 10:10 AM 20 mins 10:30 AM 10:30 AM 45 mins 11:15 AM Role of IAEA in emergency preparedness and response Ms Muzna Assi, IAEA IEC 11:15 AM 60 mins 12:15 PM National radiological EPR framework and radiation emergency technical advice TBD, KINS 12:15 PM 1:15 PM 60 mins LUNCH BREAK IAEA Safety Standards in emergency preparedness and 1:15 PM 60 mins 2:15 PM Ms Khadija Bendam, Morocco response with overview of GSR Part 7 2:15 PM 30 mins 2:45 PM Roles and responsibilities in EPR Ms N. Belamaric, Croatia 2:45 PM 3:05 PM BREAK 20 mins 3:05 PM 75 mins 4:20 PM Planning basis, hazard assessment and emergency preparedness categories Ms Khadija Bendam All participants 4:20 PM 70 mins 5:30 PM Working Session on Hazard Assessment Introduction: Ms N. Belamaric 20 June 2023 (Tuesday) Presenter/Facilitator End Time Subject Start Time Duration 9:30 AM 10:30 AM Radiological impact assessment with AtomCARE TBD, KINS BREAK 10:30 AM 20 mins 10:50 AM 10:50 AM 70 mins 12:00 PM Protection Strategy for a Nuclear or Radiological Emergency Ms Khadija Bendam 12:00 PM 60 mins **LUNCH BREAK** All participants Working Session on Protection Strategy 1:00 PM 90 mins 2:30 PM Introduction: Ms Khadija Bendam 2:30 PM 20 mins 2:50 PM **BREAK** 2:50 PM 4·20 PM Concept of operations for EPC I-V Ms N. Belamaric National presentations 12 min each (Bangladesh, Burkina Faso, Ghana, Kuwait, All participants 4:20 PM 70 mins 5:30 PM Facilitator: Ms Muzna Assi, IAEA IEC Malaysia)

## AGENDA

# IAEA-KINS Workshop on the Emergency Preparedness and Response to Nuclear and Radiological Emergencies

for ANSN, ANNuR, FNRBA Member States

19 - 23 June 2023, Daejeon, Republic of Korea

Start Time	Duration	End Time	Subject	Presenter/Facilitator
9:30 AM	60 mins	10:30 AM	Response Integration and Coordination during Emergencies. UCCS	Ms Khadija Bendam
10:30 AM	20 mins	10:50 AM	BREAK	
10:50 AM	45 mins	11:35 AM	Identifying, notifying and activating	Ms N. Belamaric
11:35 AM	45 mins	12:20 PM	Mitigatory actions	Ms Muzna Assia , IAEA IEC
12:20 PM	60 mins	1:20 PM	LUNCH BREAK	
1:20 PM	50 mins	2:10 PM	National presentations 12 min each ( Morocco, Philippine, Saudi Arabia, Singapore, Sudan)	All participants Facilitator: Ms Muzna Assi, IAEA IEC
2:10 PM	45 mins	2:55 PM	Protection of emergency workers and helpers	Ms Khadija Bendam
2:55 PM	20 mins	3:15 PM	BREAK	
3:15 PM	45 mins	4:00 PM	Communication with the public	Ms N. Belamaric
4:00 PM	90 mins	5:30 PM	Working Session on Communication with the Public	All participants Introduction: Ms N. Belamaric
			22 June 2023 (Thursday)	
Start Time	Duration	End Time	22 June 2023 (Thursday) Subject	Presenter/Facilitator
Start Time 9:30 AM	Duration 45 mins	End Time 10:15 AM		Presenter/Facilitator  Ms N. Belamaric
	45 mins		Subject	
9:30 AM	45 mins	10:15 AM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency	Ms N. Belamaric
9:30 AM 10:15 AM	45 mins 45 mins 20 mins	10:15 AM 11:00 AM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring	Ms N. Belamaric
9:30 AM 10:15 AM 11:00 AM	45 mins 45 mins 20 mins 40 mins	10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring  BREAK	Ms N. Belamaric Ms Khadija Bendam
9:30 AM 10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM	45 mins 45 mins 20 mins 40 mins 60 mins	10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring  BREAK  Managing radioactive waste in a radiation emergency	Ms N. Belamaric Ms Khadija Bendam
9:30 AM 10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM	45 mins 45 mins 20 mins 40 mins 60 mins	10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM 1:00 PM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring  BREAK  Managing radioactive waste in a radiation emergency  LUNCH BREAK	Ms N. Belamaric  Ms Khadija Bendam  Ms N. Belamaric  All participants
9:30 AM 10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM	45 mins 45 mins 20 mins 40 mins 60 mins 40 mins	10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM 1:00 PM 2:00 PM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring  BREAK  Managing radioactive waste in a radiation emergency  LUNCH BREAK  National presentations 12 min each (Thailand, UAE, Vietnam, Yemen)	Ms N. Belamaric  Ms Khadija Bendam  Ms N. Belamaric  All participants  Facilitator: Ms Muzna Assi, IAEA IEC
9:30 AM 10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM 1:00 PM	45 mins 45 mins 20 mins 40 mins 60 mins 40 mins 20 mins	10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM 1:00 PM 2:00 PM 2:40 PM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring  BREAK  Managing radioactive waste in a radiation emergency  LUNCH BREAK  National presentations 12 min each ( Thailand, UAE, Vietnam, Yemen)  Terminating an emergency	Ms N. Belamaric  Ms Khadija Bendam  Ms N. Belamaric  All participants  Facilitator: Ms Muzna Assi. IAEA IEC
9:30 AM 10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM 1:00 PM 2:00 PM	45 mins 45 mins 20 mins 40 mins 60 mins 40 mins 20 mins 40 mins 40 mins 40 mins	10:15 AM 11:00 AM 11:20 AM 12:00 PM 1:00 PM 2:00 PM 2:40 PM 3:00 PM	Subject  Managing the medical response to a nuclear or radiological emergency  Emergency monitoring  BREAK  Managing radioactive waste in a radiation emergency  LUNCH BREAK  National presentations 12 min each (Thailand, UAE, Vietnam, Yemen)  Terminating an emergency  BREAK	Ms N. Belamaric  Ms Khadija Bendam  Ms N. Belamaric  All participants  Facilitator: Ms Muzna Assi. IAEA IEC  Ms Khadija Bendam